RUHON OSAT & NIIDEN KÄYTTÖ

VALITSE LIHA OIKEIN

  • POSKI

    Pitkään haudutettaviin pataruokiin. Parhaimmillaan ylikypsänä.

  • NISKA

    pitkään haudutettaviin pataruokiin.

  • ETUSELKÄ

    Keitettäviin liharuokiin: lihakeitto, padat, karjalanpaisti...

  • FILEET

    Ulkofile pihveihin tai kokonaan uunissa kypsennettäväksi. Sisäfilee sopii fileepihveihin.

  • ULKOPAISTI

    Viipale-, pala- ja suikaleruokiin.

  • PAISTIT

    Kulmapaistit: patapaistit, lihakääryleet, palapaistit, wokkiruoat. Sisäpaisti: Ohuet pihvit ja kokonaisena uunipaistiksi.

  • HÄNTÄ

    Liha-luuliemen valmistukseen. Lihakeittoon.

  • POTKA

    Pitkään haudutettaviin pataruokiin.

  • KUVE

    Täytettyihin lihakääryleisiin, pihveiksi paloiteltuina tai kokonaisena grilliin.

  • KYLKI

    Pitkään haudutukseen/keittämiseen, viimeistely grillissä.

  • RINTA

    Savustukseen tai pitkään haudutukseen uunissa, viimeistely grillissä.

  • LAPA

    Keitettäviin liharuokiin.

PIHVILIHASANASTO

  • CHÂTEAUBRIAND

    Leikataan sisäfileen keskiosan paksusta päästä. 3-4 cm paksuiset viipaleet paistetaan pannulla halutun kypsyisiksi.

  • ENTRECÔTE

    Eli välikyljys. Naudan ulkofileen jatkeesta leikataan runsasrasvaista lihaa 2 cm paksuisiksi pihveiksi. Paistetaan pannulla tai grillissä puolikypsiksi.

  • FILEE MIGNON

    Naudan sisäfileen kapenevasta kärjestä leikataan noin 2 cm paksuisiksi pihvejä.

  • LEHTIPIHVI

    Ulkofileestä tai -paistista leikattu n. 1.5 cm paksuinen pihvi. Nuijitaan ohueksi ja paistetaan nopeasti molemmin puolin.

  • TOURNEDOS

    Sisäfileen kapenevasta päästä leikataan 4-6 cm paksuinen pihvi. Voidaan silavoida tai sitoa paiston ajaksi.

  • T-LUUPIHVI

    Fileeselästä leikattu 2-6 cm paksuinen pihvi. Mukana sisä- ja ulkofileetä. Erinomaista grillattavaa.

  • PORTERHOUSE

    Kuin T-luupihvi, mutta leikattu 6-10 cm.

  • SIRLOIN

    Ulkoseläke, eli ulkofileepihvi englanniksi.


  • TARTARPIHVI

    Riivitään raa'asta sisäfileestä (ei jauheta) ja maustetaan suolalla, pippurilla ja worchester-kastikkeella. Tarjoillaan raa'an munankeltuaisen kanssa.

Lähde: Liha. Kaikki lihasta laitumelta lautaselle. 2013. (readme.fi)
Taustakuva: Planolla / Freepik

POSKI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

NISKA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

ETUSELKÄ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

FILEET

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

ULKOPAISTI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

PAISTIT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

LAPA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

RINTA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

KYLKI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

KUVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

POTKA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat. 

HÄNTÄ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi  viverra ornare, nulla, ut commodo nell  corticus vitae erat.